PIECZONE UDKA Z KURCZAKA

5 (182 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pyszniutkie, pieprz ziołowy nadaje im fajnego smaczku.Kto ich spróbował prosi o przepis

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Udka z kurczaka, 8 sztuk lub tyle, ile wejdzie nam na blachę
    Pierz ziołowy Kamis, ma być ten o lekkim zabarwieniu czerwieni
    przyprawa uniwersalna lub sól
    masło
    ewentualnie gałązka świeżego koperku
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na moją blachę wchodzi 8 szt.
    Udka należy oczyścić, podzielić sekatorem na pół, oprószyć obficie pieprzem ziołowym, przyprawa uniwersalna lub solą, ja oprószam przyprawa uniwersalna, ułożyć w misce, jak mamy, to włożyć gałązkę kopru, przykryć i wynieść w chłód na 1-24godż.
    Potem ułożyć udka ścisło/to ważne/na blasze natłuszczonej masłem i wstawić do piekarnika/zimnego/.
    Piekarnik nastawić na 180 i piec ok.2 godz trzeba sprawdzać.
    Po 1 godz pieczenia polać obficie sosem z pieczenia.
    Nic więcej nie trzeba przy nich robić.
    Podałam z brzoskwinią z puszki i duszoną marchewką, oraz ryż lub ziemniaczki z wody
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować