Pieczone udka w ostro-słodkiej marynacie

4.5 (148 ocen)

Ostro-słodka marynata, nadaje udkom niebanalnego smaku.

Składniki:

  • Składniki:
    -5 udek,
    -175g musztardy francuskiej,
    -175g musztardy rosyjskiej,
    -150ml miodu,
    -3 łyżki sosu sojowego,
    -2 łyżki oleju.
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka w ostro-słodkiej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i osuszamy.
    Przygotowujemy marynatę: miód, musztardę francuską i rosyjską oraz sos sojowy i olej mieszamy w misce. Udka dokładnie obtaczamy w marynacie i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

    Po tym czasie mięso wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 1,5 godziny, co 20 minut podlewając pozostałą marynatą.

    Smacznego :o)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Miód Musztarda Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować