Pieczone tosty z owocami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tosty francuskie są jedną z moich ulubionych propozycji śniadaniowych. Tym razem postanowiłam zrobić je w zdrowszej wersji. Zamiast smażyć na maśle upiekłam je. Dzięki temu są baaardzo chrupiące i równie pyszne jak te tradycyjne.

Składniki:

  • 2 kromki ulubionego pieczywa
    jajko
    2 łyżki mleka
    łyżka soku z pomarańczy
    pół łyżeczki płynnego miodu
    szczypta cynamonu

    pół banana
    pół pomarańczy
    kilka rozmrożonych malin
    łyżka rozmrożonych jagód
    opcjonalnie łyżka syropu klonowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Tosty

Pieczone tosty z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, sokiem, miodem i cynamonem.

    Kromki dokładnie namaczamy.

    Układamy je na ruszcie piekarnika nagrzanego do 220 stopni.

    Pieczemy ok. 5 minut do zrumienienia.

    Podajemy z owocami, polane syropem klonowym.

    Smacznego :)

Porady

Z owocami, odrobiną syropu klonowego podane z sokiem pomarańczowym tworzą przepyszne śniadanie, polecam :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować