Pieczone pstrągi z rozmarynem i koprem

5 (179 ocen)

  • 10 min

Pyszna ryba, zasmakuje każdemu:-)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 pstrągi
    2-3 gałązki kopru
    2 gałązki rozmarynu
    2 ząbki czosnku
    kilka plastrów sparzonej cytryny
    masło
    świeżo mielona sól morska

Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczone pstrągi z rozmarynem i koprem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziołowe ryby 1. Pstrągi myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kilka cienkich plastrów masła. Do środka ryb wkładamy plastry cytryny, po jednym przeciśniętym przez praskę czosnku, solimy. Do jednej ryby wkładamy gałązki kopru, po jednej na zewnątrz ryby. To samo robimy z drugą rybą ale przy użyciu rozmarynu. Na wierzchu ryb układamy też plasterki cytryny i masła. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut. Przed podaniem odcinamy głowy i zdejmujemy zioła z wierzchu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pstrągi

To może cię zainteresować