Pieczone piersi kurczaka w panierce z orzechów włoskich i ziół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś nacieramy solą i pieprzem. Orzechy mielimy wraz z świeżymi ziołami.
Na talerz wysypujemy bułkę tartą, dodajemy mieszankę orzechową, mieszamy palcami.
Piersi panierujemy w jajku następnie w panierce orzechowo - ziołowej.
Układamy na wyłożonej folią aluminiową blaszce do pieczenia.
Na wierzch każdej piersi rozkładany ciasno małe kawałki masła.
Pieczemy od 5 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, następnie zmniejszamy temeraturę do 180 stopni i pieczeny jeszcze 15 minut.
Piersi podałam z puree ziemniaczanym i duszonym szpinakiem.
SMACZNEGO.
Porady
Do panierki możemy użyć różnego rodzaju orzechów i też będzie pysznie!
Komentarze