Pieczone pieczarki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pieczone pieczarki to pyszny dodatek do obiadu oraz różnego rodzaju mięs. Wyśmienicie smakują też solo jako przekąska.

  • 40 min

Składniki:

  • pieczarki,
    masło,
    sól,
    pieprz.

Pieczone pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i wykrawamy ogonki. Naczynie żaroodporne lub blaszkę cienko smarujemy masłem. Pieczarki układamy kapeluszami do góry i przykrywamy. Pieczemy ok 10 minut w 200 st. C po czym solimy i pieprzymy. Jeżeli pieczarki puszczą sporo soku po ok 10 minutach pieczenia w tym soku należy go wylać. Następnie zdejmujemy przykrywkę i pieczemy tak długo, aż pieczarki stracą surowość czyli łącznie ok. 30 - 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy