Pieczone papryki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem na urlopie macierzyńskim. Z moją dwumiesięczną Wiktorią przygotowujemy obiadydla tatusia. Ja krzątam się przy kuchence, a córka, leżąc w leżaczku, bacznie przygląda się, co robię.

Składniki:

  • ● 4 papryki
    ● 20 pomidorków koktajlowych
    ● sól morska
    ● pieprz
    ● majeranek
    ● bazylia
    ● 2 ząbki czosnku
    ● oliwa z oliwek
    ● filety anchois

Pieczone papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, kroimy na pół i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Układamy na blasze do pieczenia, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Pomidorki sparzamy, obieramy i wkładamy do połówek papryk. Posypujemy ziołami i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Na wierzchu układamy pokrojone fileciki anchois i skrapiamy oliwą.
  • 3. Papryki nakrywamy folią aluminiową i pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Komentarze

Podobne przepisy