Pieczone młode ziemniaki w chrzanie

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszny dodatek z młodych ziemniaczków do obiadu,są aromatyczne dzięki liściom chrzanu i boczku soczyste,polecam!

  • 50 min

Składniki:

  • 6 młodych jednakowej wielkości ziemniaków
    80 g boczku gotowanego
    6 świeżych liści chrzanu
    sól do smaku
    przyprawa do ziemniaków
    folia aluminiowa do zawinięcia

Pieczone młode ziemniaki w chrzanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młode ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą ,gotować w osolonym wrzątku 10 minut . Odcedzić z wody przestudzić zrobić z jednej strony nacięcia-uważać aby ziemniaki się nie rozpadły,w nacięcia włożyć cienkie paseczki pokrojonego boczku,posolić do smaku,posypać przyprawą do ziemniaków zawinąć w świeże liście chrzanu,a następnie w folię aluminiową. Piec w piekarniku do miękkości lub grillować na grillu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy