Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem i serem feta

4.35 (188 ocen)

Pieczone kotlety są zdrowsze niż smażone i bardzo smaczne. Dodatek szpinaku i sera feta nadał im smaku.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1/2 kostki sera feta
    garść świeżego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    1 średnia czerwona cebula
    1 jajko
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, sos tabasco
Wystaw ocenę:

4.35 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta kroimy w kostkę. Szpinak i cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i 3 kroplami sosu tabasco.
  • 3. Formujemy kule dowolnej wielkości, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, przez 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować