Pieczone kotleciki z serem, szynką i orzechową nutą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min

Domowe kotleciki wypełnione aromatycznym serem i szynką szwarcwaldzką dodatkowo wzbogacone orzechami. Klasyka w połączeniu z nowymi składnikami zaskakuje a co najważniejsze - rewelacyjnie smakuje.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 400g mięsa z szynki
    300g fileta z kurczaka
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    4 łyżki natki z pietruszki
    2 łyżki kaszy manny
    1 bułka kajzerka
    1/2 szklanki mleka
    sól
    pieprz
    oliwa
    10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
    10 plastrów żółtego sera (gouda)

    Panierka
    75g orzechów włoskich
    2 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone kotleciki z serem, szynką i orzechową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0jcrplu 1. Mięso z szynki i kurczaka, cebulę, czosnek zmielić maszynką
    do mielenia. Kajzerkę namoczyć w mleku. Do zmielonego mięsa dodać jajko, natkę, namoczoną bułkę i mannę, wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
  • image-2alksc3 2. Panierka
    Zmiksować w blenderze orzechy, dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać.
  • image-1cnayl9 3. Na plaster szynki położyć plaster sera i zwinąć w rulon.
  • image-1ddhc02 4. Ruloniki obłożyć mięsną masą, uformować podłużne kotleciki i obtoczyć w orzechowej panierce.
  • image-0vwx0jg 5. Kotleciki przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować