PIECZONE KOLBY KUKURYDZY Z CHILI

1 (1 ocen)

  • 35 min

Sezon na kukurydzę trwa w najlepsze.Polecam pieczone kolby kukurydzy na lunch lub kolację.Tradycyjna gotowana kukurydza może się już niektórym z Was przejadła.Proponuję zatem urozmaić sobie jej spożycie.Pieczona lub grillowana podana z masłem, cytryną lub limonką,papryczka chili i pietruszką.

  • 35 min

Składniki:


  • 1-2 kolby kukurydzy
    30 g masła
    kawałek papryczki chili
    1 łyżka natki pietruszki / kolendry
    sok z połowy lub całej limonki (przy dwóch kolbach kukurydzy)
    skórka z limonki / cytryny
    sól
    świeżo mielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone kolby kukurydzy z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kukurydza masło chili 1. Do miseczki włożyłam masło, posiekaną pietruszkę, chili, skórkę i sok z cytryny.
  • przyprawy 2. Wsypałam świeżo zmielony czarny pieprz i sól.
  • mało z chili 3. Wszystko wymieszałam.
  • kolby kukurydzy przyprawy 4. Kukurydzę można podgotować przez około 10 minut w wodzie.
    Posmarować aromatycznym masłem i gotowe.

    Ja grillowałam je na grillowej patelni przez około 20 minut.
    Możecie też ułożyć je w żaroodpornym naczyniu i upiec w temp.190 stopni.
  • kolby pieczonej kukurydzy 5. Podawałam kukurydzę skropioną cytryną / limonką i posypaną solą.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Pieczenie Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować