Pieczone jabłka z rodzynkami i miodem

4.5 (183 ocen)

  • 10 min

deserek marzenie

  • 10 min

Składniki:

  • jabłka 1 szt na osobę
    na każde jabłko;
    1 łyżka rodzynek
    szczypta cynamonu
    szczypta mielonych goździków
    odrobina wanilii
    1 łyżeczka miodu
    łyżeczka czerwonego wina
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone jabłka z rodzynkami i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka wydrążyć, oczyścić z gniazd nasiennych. Rodzynki wymieszać z winem, miodem i przyprawami, odstawić na pół godziny by namokły. Włożyć nadzienie do jabłek owinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok 20 min. Ja podałam do nich po kilka mrożonych malin. Pysznie smakowały włożone do środka gorącego jabłka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować