PIECZONE JABŁKA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

4.5 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

pyszne

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 jabłka
    Syrop klonowy po 1 łyżce na połówkę jabłka,
    Po szczypcie cukru brązowego na każdą połówkę jabłka
    Orzechy włoskie lub rodzynki to co lubimy
    Cynamon po szczypcie na porcję
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Pieczone jabłka

Pieczone jabłka z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte jabłka przekroić na połówki, wydrążyć z nich gniazda nasienne i ułożyć na blasze lub w formie żaroodpornej wysłanej folią aluminiową.
    W otwory powkładać orzechy włoskie lub rodzynki - polać syropem klonowym i posypać cukrem brązowym i cynamonem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st na ok. 20 minut, aby jabłka zmiękły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować