Pieczone jabłka z kruszonką

4.5 (182 ocen)

  • 40 min

Deser, który smakuje świetnie na ciepło i na zimno..

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg jabłek (najlepsze szara reneta)
    cynamon
    Kruszonka składniki:
    5 łyżek mąki
    5 łyżek masła
    2 łyżki cukru
    4 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone jabłka z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na kruszonkę wszystkie mieszamy ze sobą (nie sklejamy!!!). Chowamy do lodówki.
  • 2. Jabłka obieramy ze skorki i usuwamy nasiona, kroimy w gruba kostkę. Układamy w naczyniu posypujemy cynamonem, a na końcu kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 25 minut. pieczemy w temperaturze około 180 stopni, jeżeli po tym czasie nasza kruszonka nie jest dość zrumieniona to podkręcamy temperaturę na chwilę na 190 stopni.

Porady

Smakujemy na ciepło lub na zimno. Do jabłek możemy dodać również rodzynki namoczone wcześniej w rumie :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować