Pieczone czosnkowe ziemniaczki

4.98 (176 ocen)

Lubię pieczone ziemniaki do obiadu. Zwykle inspirowałam się innymi przepisami, tym razem postanowiłam upiec je po swojemu, z dużą ilością czosnku, który bardzo lubię.

Składniki:

  • 1-1,5kg ziemniaków
    5 ząbków czosnku ( ilość wg uznania)
    Pół łyżki soli
    1 łyżeczka kurkumy
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.98 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Pieczone czosnkowe ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, obrać, przemyć pod bieżącą wodą, pokroić na mniejsze cząstki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Ziemniaki natrzeć przyprawami i czosnkiem. Następnie dodać bułkę tartą i olej i wszystko wymieszać. Piec w nagrzanym piekarniku od 30 do 45 minut.

Porady

Ziemniaczki można podać do obiadu lub na kolację ze szklanką mleka lub maślanki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować