Pieczone bataty na ziołowo

4.5 (158 ocen)

  • 5 min

Doskonały dodatek do piersi z grilla .Nie są tak chrupkie jak frytki - przez użycie oleju orzechowego nabrały fantastycznego smaku .

  • 5 min

Składniki:

  • 1 duży patat
    1 miarka oleju orzechowego
    sól
    2 pokrojone łyżki ziół ( dałam natkę pietruszki i melisę )
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone bataty na ziołowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • batat 1. Patat obrać , umyć
  • batat krojony 2. pokroić jak na frytki ( mogą być trochę grubsze )
  • batat 3. Ułożyć w pojemniku ActiFry , skropić olejem orzechowym i piec 30 minut
  • upieczone frytki z batata 4. Posypać grubą solą morską i posypać ziołami .

Porady

Podawać do grilowanej piersi z kurczaka , pulpetów drobiowych na parze lub jako samodzielne danie z gotowanymi na parze warzywami .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki) Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować