Pieczone banany

4.48 (192 ocen)

  • Dla 2 osób

Doskonałe banany w wersji na ciepło. Robi się je szybko i wyśmienicie smakują.Proponuję podawać je z bitą śmietaną albo lodami.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki:
    2 banany
    2 łyżki wiórków kokosowych
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżka masła klarowanego
    1 łyżka rumu
    sok z cytryny (do skropienia)
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone banany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
    Banany przeciąć na pół (jeśli mamy małe naczynie to na cztery- jak w moim wypadku), skrapiamy sokiem z cytryny i obtaczamy w cukrze pudrze, przekładamy do naczynia i za pomocą obieraczki przygotowujemy wiórki z masła, które kładziemy na bananach, posypujemy wiórkami kokosowymi i podlewamy rumem (w wersji dla dzieci pomijamy rum).
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok 15 minut (aż wiórki się zarumienią).
    Podajemy na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować