Pieczona ryba

4.5 (153 ocen)

Ryba pieczona w piekarniku może być równie smaczna jak ta panierowana i smażona na tłuszczu.

Składniki:

  • 1 ryba, u mnie karp
    1/3 pęczka zielonej pietruszki
    1/3 pęczka koperku
    sok z cytryny
    olej
    sól, wegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczona ryba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Koperek i zieloną pietruszkę umyć pod bieżącą wodą.
  • ryba 2. Rybę oczyścić.
  • przygotowanie ryby 3. Rybę wewnątrz i zewnątrz skropić sokiem z cytryny oraz olejem, posypać wegetą i solą. Pietruszkę oraz koperek włożyć do środka ryby.
  • pieczenie ryby 4. Rybę ułożyć na blaszce wyłożonej folią. Piec w piekarniku ok 50 min w temp 180 st C.

Porady

W taki sposób można przygotować każdą inną rybę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować