Gruszki osładzają ostatnie dni lata i są wspaniałą zachęta do tego, aby cieszyć się z nadchodzącej jesieni. Jeszcze pachną ciepłym słońcem. Smakują już chłodnym powietrzem. Gruszki. Moje ulubione.
Pieczona owsianka z gruszką w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko ubić za pomocą miksera. Do ubitego jajka dodać płatki owsiane, jogurt naturalny, proszek do pieczenia i wymieszać. Odstawić na kilka minut.
2.W tym czasie umyć i obrać gruszkę. Migdały zblendować (na proszek) i obtoczyć w nich gruszkę. Tak przygotowaną gruszkę włożyć do kokilki, następnie przełozyć do niej również owsianą masę.
3.Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20-30 minut w 180 stopniach. Wyjąć i podawać.
Komentarze