Pieczona makrela z dipem pomarańczowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo smaczna lekka ryba ,pasuje na święta i na co dzień

  • 10 min

Składniki:


  • 2 szt makrela świeża,
    Sól morska- MŁYNEK,
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    1 szt pomarańcza,
    kolendra,
    pietruszka zielona,
    sok z limonki do smaku,
    miód

Pieczona makrela z dipem pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrele świeżą myjemy osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku . Pieczemy w piekarniku ok 20 min w 190 stopniach z termoobiegiem.
  • 2. Pomarańcza dobrze myjemy obieramy i kroimy na kawałki. Dodajemy sok z połowy limonki ,odrobinę miodu sól pieprz do smaku. Mieszamy. Dodajemy pokrojoną kolendrę i pietruszkę . Upieczona makrele podajemy z dipem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy