Pieczona karkówka z warzywami

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na co dzień łączę studiowanie z wychowaniem rocznego synka.

Składniki:

  • ● 50 dag karkówki
    ● 75 dag małych ziemniaków
    ● czerwona papryka
    ● żółta papryka
    ● 2 średnie cebule
    ● łyżka soli
    ● łyżka słodkiej mielonej papryki
    ● 1/2 op. przyprawy do karkówki
    ● tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona karkówka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy
    i kroimy w dużą kostkę.
    Ziemniaki obieramy i myjemy
    (ewentualnie przekrawamy na
    pół). Papryki myjemy, osuszamy
    i przekrawamy na pół. Usuwamy
    gniazda nasienne,
    a miąższ kroimy w kostkę wielkości mięsa. Cebule obieramy,
    również kroimy w kostkę.
  • 2. Do natłuszczonego naczynia
    żaroodpornego wkładamy
    mięso, ziemniaki, paprykę
    i cebulę. Oprószamy solą i przyprawami.
    Dokładnie mieszamy.
    Przykrywamy. Pieczemy 35 minut
    w 180 °C, mieszamy. Pieczemy
    jeszcze 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Karkówka pieczona z warzywami

To może cię zainteresować