Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

4.49 (155 ocen)

  • 40 min

Super danie dla Panów lubiących karkówkę

  • 40 min

Składniki:

  • karkówka 1,20 kg
    pieczarki 40 dag
    wino czerwone 1 szklanka
    sól, pieprz ziolówy , pieprz czarny mielony, cukier skłaniki do przyprawienia potrawy
    margaryna do smażenia
    0,5 kg kapusty kiszonej
    sok z cytryny
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Pieczona karkówka z pieczarkami w winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie karkówki do smażenia 1. Karkówkę myjemy, kroimy w plastry, dporawiamy solą, czarnym pieprzem i pieprzem ziołowym
  • podsmażona karkówka 2. Przyprawoną karkówkę podsmażamy .
  • Pieczona karkówka 3. Podsmażoną karkówke układamy w naczyniu żarodpornym
  • Podsmażone pieczarki w winie 4. Pieczarki czyścimy, myjemy , skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemnialy, kroimy na grusze plastry .. Podsmażamy na tłuszczu z karkówki, doprawiamy solą i pieprzem. Do podsmażonych pieczarek dodajem szklankę czerwonego wina.
  • Karkówka z pieczarkami 5. Gdy wino odparuje podsmażonwkie pieczarki dodajemy do karkówki.
    Karkówkę z pieczarkami pieczemy 45 minut.
  • 6. Kiszoną kapustę doprawiamy solą, pieprze, cukrem dodajemy olej
  • Pieczona karkówka z pieczarkami w winie z kapustą kiszoną 7. Doprawioną kiszoną kapustę formuje w kulki łyżką do nakładania lodów.
    Pieczoną karkówkę podaje z kiszoną kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować