Pieczona karkówka z majonezem

4.98 (145 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Tak przygotowana karkówka wychodzi smaczna, miękka, soczysta i bardzo aromatyczna

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    5 małych cebul
    przyprawa do kurczaka
    majonez kielecki
Wystaw ocenę:

4.98 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona karkówka z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy i kroimy w plastry o grubości około 2 cm posypujemy przyprawą do kurczaka (dość grubo nie żałujemy). Smarujemy każdy plaster majonezem i układamy w worku do pieczenia. Do worka wrzucamy pokrojoną w ósemki cebulkę, zawiązujemy worek i pieczemy około półtorej godziny w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować