PIECZONA KARKÓWKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

4.5 (155 ocen)

  • 6 godz.

Moja rodzina kocha fasolkę szparagową .A karkówka wyszła z klasą .

  • 6 godz.

Składniki:

  • - 2 kilogramy karkówki bez kości w kawałku
    - główka czosnku
    - majeranek
    - musztarda
    - sól
    -pieprz
    - kucharek
    - kilka łyżek oleju
    - pół szklanki bułki tartej
    - 1 kg żółtej fasolki szparagowej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona karkówka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Karkówkę szpikujemy ząbkami czosnku ,posypujemy przyprawami ,obklepujemy i wkładamy do lodówki na 4 godziny
    - na dno blaszki ,u mnie prodiżu wlewamy obrobinę oleju ,układamy mięso ,polewamy musztardą i posypujemy majerankiem
    - pieczemy ok 2 godziny ,w połowie przewracamy i wlewamy pół szklanki wody
    - fasolkę gotujemy w wodzie z solą do miękkości ,odlewamy
    - na oleju podsmażamy bułkę tartą i polewamy nią fasolkę

Porady

Ja karkówkę piekłam w prodiżu i wyszła bardzo miękka i soczysta ,polecam również naczynie żaroodporne,lub brytfanne . Karkówka po wystudzeniu nadaje się na kanapki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować