Pieczona karkówka w musztardzie

4.5 (166 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Pyszne i proste w przygotowaniu mięsko

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 kg karkówki wieprzowej
    100 g musztardy Dijon
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Pieczona karkówka w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona karkówka 1. Karkówkę myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy sól.
    Układamy mięso.
  • Pieczona Karkówka 2. Musztardą starofrancuską Dijon smarujemy powierzchnię mięsa.
  • 3. Wkładamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować