pieczona karkowka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

idealne danie na niedzielny obiad, całe danie w jednym naczyniu, soczyste mięso i pieczone ziemniaczki

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki: 4 plastry karkówki 80 dag ziemniaki Pieczarki Przyprawa do karkówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona karkowka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie w piekarniku 1. Wykonanie:karkówkę kroję na plastry i nacieram przyprawą. Pozostawiam na noc w lodówce. Obrane ziemniaki kroję na części, posypuję przyprawą, dodaję pieczarki ( część kroję w pasterki, a część zostawiam w całości). Do rękawa wsypuję ziemniaki z pieczarkami. Na warstwę ziemniaków pieczarek kładę plastry karkówki i zawiązuję rękaw. Całość wkładam do naczynia żaroodpornego i piekę ok 1h10-30min w temperaturze 170 stopni. 10 min przed końcem pieczenia rozcinam rękaw, aby karkówka była chrupiąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować