Pieczona dynia

0 (0 ocen)

  • 40 min

pieczona dynia do spożycia bezpośrednio lub do sałatki

  • 40 min

Składniki:

  • dynia ok 1 kg
    czosnek granulowany
    sól
    pieprz
    olej 2-3 łyżki
    słodka papryczka ok 1 łyżeczka
    konfitura z jarzębiny

Pieczona dynia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona dynia 1. Dynię pokroić na plastry, olej wymieszać z papryczką solą i pieprzem, włożyćgo naczynia pokrojoną dynię i wymieszać by cala się natłuściła. Ułożyć dynię na blaszkach na papierze i delikatnie opruszyć czosnkiem granulowanym. Na każdym kawałku ułożyć małą łyżeczkę konfitury z jarzębiny. Piec w temp 180 st z termoobiegiem ok 20 min.

    Dynia nadaje się do spożycia zaraz po upieczeniu lub pieczemy bez jarzębiny i zużyć do sałatki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy