Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne mięsko i pyszny aromatyczny sos.

Składniki:


  • 3 plastry mięsa wieprzowego z szynki
    1 szt marchewka
    1 szt pietruszka
    1 cebula mała
    1 ząbek czosnku
    sól,pieprz kolorowy do smaku
    margaryna
    bulion warzywny
    mąka pszenna do zagęszczenia

Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry mięsa umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Z dwóch stron doprawić solą i kolorowym pieprzem,odłożyć na pół godziny do lodówki.Rozgrzać na patelni margarynę i podpiec mięso z dwóch stron.Podlewać bulionem warzywnym i dusić.Warzywa oczyścić.Marchewkę i pietruszkę pokroić w półplasterki,cebulę w kostkę a czosnek w plasterki.Na około pół godziny przed końcem duszenia dodać do mięsa warzywa i całość dusić do miękkości mięsa i warzyw.Sos zagęścić mąką i doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy