• Pieczeń z szynki wieprzowej

    Dodane przez: Agiatis

  • Moja 10 letnia córka uwielbia tą pieczeń, jest naprawdę prosta do zrobienia:)

  • Pieczeń

    Składniki

    - szynka wieprzowa: 1.5 kilograma
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - ziele angielskie: 3 sztuki
    - pieprz do smaku: 1 szczypta
    - vegeta do smaku: 1 sztuka
    - maggi w płynie do smaku: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - woda zimna: 1 szklanka

  • Sposób przygotowania

    1.
    Nacinamy - krok 1

    Nacinamy mięso

    2.
    pieczeń usmażona - krok 2

    smażymy na mocno rozgrzanym oleju, gdy będziemy mieli podsmażoną z każdej strony, wyciągamy z patelni na deskę i w miejscach przecięcia docinamy tak aby powstały nam plastry,

    3.
    dusimy - krok 3

    w tym czasie zalewamy patelnie wodą (uwaga będzie bardzo się dymić) wkładamy nasze plastry do patelni, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i Vegetę dusimy 120 minut

    4.
    pieczeń w sosie - krok 4

    sprawdzamy czy mięso jest miękkie jeżeli tak zagęszczamy sos( woda z mąką wymieszana w kubku). Sos musi się nam gotować gdy będziemy wlewać "zatrzep-kę". Doprawiamy magi, pieprzem. Ja wyciągam plastry łatwiej jest mi wymieszać cały sos, potem wkładam mięso i jeszcze 5 minut gotuję. Podaję z kluskami lub ziemniakami. Smacznego:)

  • Słowa kluczowe (tagi):

    lato, zima, obiad, wiosna, jesień, konkurs_karnawał, ELLE_italia, kamis
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Agiatis

Agiatis 327

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-02-01T12:42:00+01:00

660 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »