Pieczeń z szynki wieprzowej

4.46 (204 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja 10 letnia córka uwielbia tą pieczeń, jest naprawdę prosta do zrobienia:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szynka wieprzowa: 1.5 kilograma
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - ziele angielskie: 3 sztuki
    - pieprz do smaku: 1 szczypta
    - vegeta do smaku: 1 sztuka
    - maggi w płynie do smaku: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - woda zimna: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.46 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń z szynki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nacinamy 1. Nacinamy mięso
  • pieczeń usmażona 2. smażymy na mocno rozgrzanym oleju, gdy będziemy mieli podsmażoną z każdej strony, wyciągamy z patelni na deskę i w miejscach przecięcia docinamy tak aby powstały nam plastry,
  • dusimy 3. w tym czasie zalewamy patelnie wodą (uwaga będzie bardzo się dymić) wkładamy nasze plastry do patelni, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i Vegetę dusimy 120 minut
  • pieczeń w sosie 4. sprawdzamy czy mięso jest miękkie jeżeli tak zagęszczamy sos( woda z mąką wymieszana w kubku). Sos musi się nam gotować gdy będziemy wlewać "zatrzep-kę". Doprawiamy magi, pieprzem.
    Ja wyciągam plastry łatwiej jest mi wymieszać cały sos, potem wkładam mięso i jeszcze 5 minut gotuję.
    Podaję z kluskami lub ziemniakami.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować