Pieczeń z papryką i pieczarkami

4.5 (162 ocen)

  • 45 min

Można ją podawać na ciepło i na zimno. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej bez kości
    20 dag pieczarek
    po 1/2 strąka papryki czerwonej, żółtej i zielonej
    1 cebula
    2 jajka
    oliwa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczeń z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa. Pieczarki kroimy w ćwiartki i podsmażamy 5 minut na oliwie. Papryki oraz cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oliwie około 5 minut.
  • 2. Do zmielonego mięsa dodajemy pieczarki, paprykę z cebulą, jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie łączymy wszystkie składniki.
  • 3. Masę przekładamy do foremki keksówki (wymiary 30cm x 11cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować