Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

4.95 (178 ocen)

Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    10 pieczarek
    2 cebule
    1 bułka
    Mleko
    3-4 ząbki czosnku
    3 łyżki bułki tartej
    3 jajka
    Sól, pieprz
    Majeranek, tymianek, zioła prowansalskie
    olej
Wystaw ocenę:

4.95 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Pasztet

Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę i czosnek obrać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Pieczarki pokroić w drobną kostkę. Bułkę odcisnąć i wymieszać z mięsem, czosnkiem i cebulą, pieczarkami oraz jajkami. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać.
  • 2. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, mięsną masę przełożyć do formy. Wierzch posypać bułką tartą. Pieczeń piec około godziny w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować