Pieczeń z mięsa mielonego

4.5 (145 ocen)

  • 15 min

Smacznego:)

  • 15 min

Składniki:

  • • - 1/2 kg mięsa mielonego
    • - 1 jajko
    • - 2 łyżki bułki tartej
    • - 2 ząbki czosnku
    • - 2 łyżeczki vegety
    • - pęczek koperku
    • - 10 dag startego żółtego sera
    • - pół szklanki zielonego groszku
    • - papryka mielona słodka, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Pieczeń z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczeń 1. 1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, vegetę, drobno pokrojony koperek i dokładnie mieszamy;
    2. Mięso wykładamy na pergamin i formujemy "placek" grubości około 1 cm, posypujemy serem żółtym i groszkiem, zwijamy mięso, zaklejamy boki;
    3. Wkładamy mięso do keksówki, posypujemy papryką, majerankiem i pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni C, 15 minut przed końcem pieczenia odlewamy wytworzony sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek konserwowy Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować