Pieczeń dla smakoszy paprykiKto nie lubi papryki może dodać zblanszowane i osączone pieczarki lub upiec bez dodatków
2 godz.
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej
3 łyżki kaszy manny
1 cebula pokrojona w kosteczkę
0,5 papryki czerwonej pokrojonej w drobną kosteczkę
0,5 papryki żółtej też pokrojonej w drobną kosteczkę
2 łyżki mascarpone
3 jajka
0,5 startej bułki
pół pęczka pokrojonego szczypiorku
100 gram szynki konserwowej pokrojonej w kostkę
przyprawa uniwersalna, szczypta gałki muszkatołowej i ziela angielskiego
pieprz i czosnek granulowany
keksówka o wymiarach 31/12 cm natłuszczona i oprószona bułką tartą.
Pieczeń z mielonego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Produkty na pieczeń wymieszać i doprawić do smaku.
Przełożyć do keksówki, wyrównać masę posmarować oliwą i uklepać ręką.
Wstawić do piekarnika.
Ja wstawiłam do zimnego więc ustawiłam na 1,30 minut.
Dobrze jest pod spód na tacy ułożyć folię aluminiową, bo pod koniec pryska sporo płynu lub włożyć masę do troszkę większej formy.
Komentarze