PIECZEŃ Z MIELONEGO MIĘSA

4.5 (183 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pieczeń dla smakoszy paprykiKto nie lubi papryki może dodać zblanszowane i osączone pieczarki lub upiec bez dodatków

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej
    3 łyżki kaszy manny
    1 cebula pokrojona w kosteczkę
    0,5 papryki czerwonej pokrojonej w drobną kosteczkę
    0,5 papryki żółtej też pokrojonej w drobną kosteczkę
    2 łyżki mascarpone
    3 jajka
    0,5 startej bułki
    pół pęczka pokrojonego szczypiorku
    100 gram szynki konserwowej pokrojonej w kostkę
    przyprawa uniwersalna, szczypta gałki muszkatołowej i ziela angielskiego
    pieprz i czosnek granulowany
    keksówka o wymiarach 31/12 cm natłuszczona i oprószona bułką tartą.
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Klops

Pieczeń z mielonego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIECZEŃ Z MIELONEGO MIĘSA 1. Produkty na pieczeń wymieszać i doprawić do smaku.
    Przełożyć do keksówki, wyrównać masę posmarować oliwą i uklepać ręką.
    Wstawić do piekarnika.
    Ja wstawiłam do zimnego więc ustawiłam na 1,30 minut.
    Dobrze jest pod spód na tacy ułożyć folię aluminiową, bo pod koniec pryska sporo płynu lub włożyć masę do troszkę większej formy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować