Pieczeń z kurczaka

4.5 (146 ocen)

Świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa z piersi kurczaka
    2 jajka
    20 dag sera feta
    2 łyżki musztardy
    5 łyżek bułki tartej
    kilka różyczek brokułów
    słodka papryka
    pieprz biały
    sól
    łyżeczka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wyrobić masę z mięsa, jajek, musztardy i bułki tartej. Doprawić papryką, pieprzem i solą. Dodać fetę pokrojoną w kostkę i delikatnie wymieszać. Połowę masy przełożyć do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Ułożyć na wierzchu ugotowane różyczki brokułów i przykryć je resztą masy. Wyrównaną powierzchnię posmarować oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C, przez 50-60 min.

Porady

Pieczeń doskonała jest zarówno na ciepło, np. z sosem chrzanowym, jak i na zimno, podana z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować