Pieczeń z kaszą gryczaną

4.5 (154 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Najlepiej smakuje z sosem grzybowym

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy gryczanej (200 g)
    40 dag. mielonego mięsa
    ½ łyżeczki mielonego czosnku
    ½ łyżeczki majeranku
    2 cebule
    2 jajka
    Sól, pieprz do smaku
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalać wrzątkiem ok. 1 cm powyżej jej poziomu, posolić i odstawić na 30 minut, aby napęczniała. Odcedzić. Cebulkę pokroić w drobną kostkę.
  • 2. . Mięso mielone, kaszę, cebulę, czosnek, majeranek i jajka połączyć ze sobą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy uformować rulon, obtoczyć w tartej bułce i ułożyć na blaszce.
  • 3. Pieczeń posmarować olejem. Piec 10 minut w temp. 200 stopni, a potem 60 minut w temp. 180 stopni. Podawać polane sosem grzybowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować