Pieczeń z kaczki

4.46 (180 ocen)

Ta pieczeń może zastąpić wędlinę do chleba.

Składniki:

  • - 1 kaczka
    - pieprz
    - 2 duże ząbki czosnku
    - natka pietruszki
    - tymianek
    - cebula
    - sól
    - 1 żółtko
    - 1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.46 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Pieczeń z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Z kaczki zdjąć skórę natrzeć zmiażdżonym czosnkiem
    - Mięso obrać z kości zmielić przez maszynkę razem z czosnkiem i cebulą doprawić do smaku dać posiekaną natkę pietruszki
    - Dodać żółtko dobrze wymieszać mięso rozłożyć na skórze zwinąć roladę
    - Owinąć w gazę zawiązać końce włożyć do wrzątku gotować na wolnym ogniu ok 1,5 godziny wyjąć z wody zostawić trochę do ostygnięcia
    - Zdjąć gazę posmarować olejem chwilę przyrumienić skórkę w piekarniku.

Porady

Do mięsa można dodać paprykę lub pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować