Pieczeń z jajem

0 (0 ocen)

  • 2 min

Pyszna, swojska pieczeń na kanapki ze swojskiego chlebka;)

  • 2 min

Składniki:

  • -1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
    -1 podwójny filet z kurczaka - zmielony
    -400 g pieczarek
    -1 cebula
    -2-3 bułki namoczonej w mleku lub wodzie
    -1 jajo surowe
    -2 jaja ugotowane na twardo
    -przyprawy (u mnie: czosnek granulowany, majeranek, papryka ostra mielona, wegeta, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego)

Pieczeń z jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w kostkę, cebulę siekamy i podsmażamy razem do odparowania płynu. Mięsa łączymy, dodajemy zimne pieczarki, przyprawy, jajo, rozgniecione bułki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówki wyłożonej folią aluminiową, przykrywając górę pieczeni i pieczemy ok. 1,5 h w 180 st.C. Pod koniec można odkryć wierzch i posmarować musztardą. Studzić na kratce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy