• Pieczeń z jajem

    Dodane przez: oluś

  • Pyszna, swojska pieczeń na kanapki ze swojskiego chlebka;)

  • Składniki

    -1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
    -1 podwójny filet z kurczaka - zmielony
    -400 g pieczarek
    -1 cebula
    -2-3 bułki namoczonej w mleku lub wodzie
    -1 jajo surowe
    -2 jaja ugotowane na twardo
    -przyprawy (u mnie: czosnek granulowany, majeranek, papryka ostra mielona, wegeta, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego)

  • Sposób przygotowania

    1.

    Pieczarki kroimy w kostkę, cebulę siekamy i podsmażamy razem do odparowania płynu. Mięsa łączymy, dodajemy zimne pieczarki, przyprawy, jajo, rozgniecione bułki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówki wyłożonej folią aluminiową, przykrywając górę pieczeni i pieczemy ok. 1,5 h w 180 st.C. Pod koniec można odkryć wierzch i posmarować musztardą. Studzić na kratce.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    szkola_babci, mama_mnie_nauczyla
  • 3 komentarze

Dodane przez: oluś

oluś 80

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2014-02-23T19:15:03+01:00

50 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »