Pieczeń z indyka faszerowana fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Pieczona w rękawie jest mięciutka i krucha. Wspaniale łączy się z fasolką i marchewką, polecam :)

Składniki:

  • 1800g fileta z indyka
    40 dag fasolki szparagowej żółtej i zielonej
    3-4 marchewki
    2 ząbki czosnku
    majeranek
    słodka i ostra mielona papryka
    sól, pieprz
    olej do podsmażenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń z indyka faszerowana fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, rozbić tak, by tworzyło jak największy płat (księgę). W mięso wetrzeć przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, słodką i ostrą mieloną papryką. Przykryć i wstawić do lodówki na min.2 godz.
  • fasolkę i marchewkę ugotuj 2. Fasolkę umyć, poodcinać końcówki, większe przeciąć na pół. Marchew oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa wrzucić do lekko osolonej wody i ugotować na pół miękko.
  • farsz ułóż na mięsie 3. Odcedzić, osuszyć, rozłożyć na mięsie, po czym ciasno zwinąć w roladę i związać nićmi kuchennymi.
  • mięso krótko podsmaż 4. Mięso przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem. Krótko podsmażyć z obu stron i przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec ok.90 minut w 190 st. Pozostawić chwilę w otwartym piekarniku, żeby mięso "odpoczęło". Podawać z pozostałymi warzywami, ziemniakami lub ryżem. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować