Pieczeń z cebulką

4.49 (148 ocen)

Pyszne mięsko zaspokoi podniebienia największych smakoszy. Idealne na uroczysty obiad.

Składniki:

  • 1 kg szynki wieprzowej
    duża cebula
    przyprawa klasyczna do pieczeni
    ew. sól, pieprz
    3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Pieczeń z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy. Oliwę mieszamy z przyprawami. Mięso nacieramy marynatą, nacinamy głębokie kieszenie i wkładamy do środka plastry cebuli. Zawijamy w folie i wstawiamy do lodówki na całą noc.
  • 2. Na drugi dzień wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na kilka minut.

Porady

Pieczeń jest pyszna zarówno na gorąco jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Szynka Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować