Pieczeń wieprzowa z warzywami

4.5 (159 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Prosty przepis na pieczeń ze smakowitym nadzieniem - wygląda bardzo efektywnie .

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • mięso mielone z łopatki 1kg
    jajko
    mała bułka pszenna
    łyżka bułki tartej
    sól
    pieprz
    przyprawa do mięsa mielonego
    ząbek czosnku
    20 dag sera żółtego
    paczka warzyw na patelnię
    olej do podsmażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń wieprzowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć i dodać odciśniętą do mięsa. Dodać przyprawy, jajko, posiekany czosnek, bułkę tartą. Wyrobić masę jak na kotlety mielone.
  • 2. Rozłożyć kawałek brązowego papieru pergaminowego. Rozsmarować na nim 2 cm warstwę mięsa zostawiając brzegi puste. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać po mięsie połowę sera.
  • 3. Warzywa przesmażyć tak, aby się rozmroziły na odrobinie oleju doprawić solą i pieprzem.
  • 4. Warzywa rozłożyć na mięsie i posypać serem. Zwinąć roladę w papier i włożyć do keksówki. Piec ok 1h w 180 stopniach. Pod koniec zdjąć papier, aby przyrumienić wierzch.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pieczeń drobiowo-wieprzowa

To może cię zainteresować