Prosty przepis na pieczeń ze smakowitym nadzieniem - wygląda bardzo efektywnie .
Dla 8 osób
Średni
Składniki:
mięso mielone z łopatki 1kg
jajko
mała bułka pszenna
łyżka bułki tartej
sól
pieprz
przyprawa do mięsa mielonego
ząbek czosnku
20 dag sera żółtego
paczka warzyw na patelnię
olej do podsmażenia
Pieczeń wieprzowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć i dodać odciśniętą do mięsa. Dodać przyprawy, jajko, posiekany czosnek, bułkę tartą. Wyrobić masę jak na kotlety mielone.
2.Rozłożyć kawałek brązowego papieru pergaminowego. Rozsmarować na nim 2 cm warstwę mięsa zostawiając brzegi puste. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać po mięsie połowę sera.
3.Warzywa przesmażyć tak, aby się rozmroziły na odrobinie oleju doprawić solą i pieprzem.
4.Warzywa rozłożyć na mięsie i posypać serem. Zwinąć roladę w papier i włożyć do keksówki. Piec ok 1h w 180 stopniach. Pod koniec zdjąć papier, aby przyrumienić wierzch.
Komentarze