Pieczeń węgierska

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zaczęłam gotować już w szkole. Ta moja kulinarna przygoda trwa do dziś.

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● 2 czerstwe bułki
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 3 jajka
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, przyprawa do mielonego mięsa, sól
    ● 4 łyżki oleju
    ● 3 duże cebule
    ● 5 łyżek bułki tartej
    ● mały koncentrat pomidorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń węgierska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy farsz: cebule
    obieramy, kroimy i podsmażamy
    na 3 łyżkach oleju.
    Dodajemy koncentrat pomidorowy
    oraz bułkę tartą.
    Doprawiamy. Studzimy.
  • 2. Bułki moczymy w mleku
    i odciskamy. Z mąką i jajkami
    dodajemy do mięsa.
    Doprawiamy i wyrabiamy.
    Rękaw do pieczenia rozcinamy
    i smarujemy resztą
    oleju. Wykładamy mięso
    i formujemy prostokąt. Nakładamy
    farsz. Zwijamy
    roladę i wiążemy. Pieczemy
    ok. godziny w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować