Pieczeń schowana w chlebie

5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min

Nie lubię marnować jedzenia. Nawet chleba, więc gdy został mi cały bochenek "z przed dwóch dni" postanowiłam nafaszerować go mięskiem i zapiec. Taka kanapka to smaczne rozwiązanie na śniadanie czy kolację:)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 chleb z keksowej foremki o dł. ok 25 cm
    30 dkg mięsa mielonego
    po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, tymianek
    20 dkg sera żółtego
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Pieczeń Przekąski Ser

Pieczeń schowana w chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wydrążony miąższ chleba 1. Wierzch chleba odcinamy, ze spodu wybieramy cały miąższ.
  • Farsz mięsny 2. Mięso mielone łączymy z wybranym wcześniej i pokruszonym chlebem, paprykami pokrojonymi w kostkę, jajkiem, czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.
  • Całość posypujemy serem i zamykamy drugą częścią chleba 3. Farszem nadziewamy chleb, posypujemy tymiankiem i startym serem i przykrywamy drugą częścią chleba.
  • Chleb zapiekamy w folii aluminiowej 4. Chleb ciasno owijamy folią aluminiową i zapiekamy ok godziny w piekarniku nagrzanym do 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz mięsny Mięso Papryka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA Wtorek 21.10.2014r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=183 KH_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować