Pieczeń rzymska z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka i efektowna pieczeń

  • 30 min

Składniki:

  • 80 dag mięsa mielonego z szynki,
    2 jajka,
    2 łyżeczki musztardy,
    łyżeczka soli,
    łyżeczka pieprzu,
    łyżeczka kardamonu,
    łyżeczka czerwonej papryki słodkiej
    2 łyżeczki suszonej n
    atki pietruszki,
    6 jaj ugotowanych,
    6 plasterków szynki drobiowej,
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Pieczeń

Pieczeń rzymska z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbić jaja, dodać musztardę, sól, pieprz, kardamon, paprykę, natkę pietruszki i wymieszać dokładnie wszystko razem dłońmi. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć do niej połowę mięsa. W mięsie zrobić wgłębienie (rowek) na jajka. Na mięso wyłożyć 3 plasterki szynki. Z jajek odcinać z obu stron końcówki. Jaja wyłożyć na mięso we wgłębieniu. Pozostałą szynką przykryć jaja, owijając je. Wyłożyć pozostałe mięso. Wyciągnąć z keksówki wraz z folią i obtoczyć w folii nadając kształt roladzie. Mięso z powrotem włożyć do keksówki, posypać ziołami prowansalskimi i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec ok. 45 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować