PIECZEŃ RZYMSKA

5 (195 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mieso mielone w formie pieczeni to danie które możemy podawać na ciepło lub na zimno - do kanapki, a podane z ogórkiem kiszonym smakuje wybornie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego, najlepiej meszanego wieprzowo - wołowego
    3 ząbki czosnku
    1 średnia cebula
    1 jajko
    1 łyżka ketchupu
    1 łyżeczka musztardy
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 łyzeczki majeranku
    1 płaska łyżeczka soli
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyzeczki pieprzu
    1 bułka kajzerka namoczona w mleku
    2 łyżki oleju do podsmażenia cebuli i czosnku

Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Keks Dania główne Pieczeń

Pieczeń rzymska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek pokroić na drobne poddusić na oleju, przestudzić.
  • image-0edglmx 2. Mięso przelożyć do miski, dodać jajko, namoczoną i odciśnięta kajserkę, cebulę wraz z czosnkiem, ketchup i musztardę, oraz pozostałe przyprawy. Mięso wyrobić na jednolitą masę, przełożyć do formy keksówki, można posypać kminkiem.Przykryc folią aluminiową i piec przez ok. 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Na ok. 15 minut przed końcem pieczenia odkryć mieso aby nam się lekko przypiekło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować