Pieczeń rzymska

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Polecam

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wieprzowe: 1.5 kilograma
    - jajka: 10 sztuk
    - czosnek: 4 ząbki
    - Warzylion Winiary do smaku: 2 łyżki
    - masło: 2 łyżki
    - bułka tarta: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczeń rzymska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy mielone mięso wbijamy 2 jajka,przyprawiamy do smaku Warzylionem ,dodajemy utarty z odrobina soli czosnek. Całość wyrabiamy Odstawiamy do lodówki na pół godziny. 8 Jaj gotujemy na twardo. Obieramy i odkrawamy „piętki” tak aby widoczne było żółtko. Wystudzone mięso wykładamy na deskę wyłożoną wysmarowaną tłuszczem folię. Formujemy prostokątny placek i układamy na nim jaja, tak aby żółtko przylegało do żółtka.
  • 2. Następnie formujemy zgrabny wałek. Mięso zsuwamy z foli wprost
    do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 40 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować