Pieczeń Rzymska

4.49 (151 ocen)

  • 15 min

Ta pieczeń jest świetna zarówno na ciepło do obiadu jak i na zimno na kanapkę. Jest idealna na świąteczny stół.

  • 15 min

Składniki:

  • kg. mielonego mięsa
    średnia cebula
    4 ząbki czosnku
    namoczona czerstwa bułka
    całe jajko
    łyżeczka majeranku
    łyżeczka kminku
    sól i pieprz
    odrobina vegety
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Klops

Pieczeń rzymska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski włóż mięso, drobno pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajo, odciśniętą bułkę i przyprawy. Dopraw solą i pieprzem jak lubisz. Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę czystą ręką.
    2.
    Do foremek włóż masę mięsną możesz z wierzchu posypać kminkiem i wsadź do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na minimum godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wołowe Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować