Pieczeń mięsno – pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

zdrowa bo domowa:))

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg szynki wieprzowej
    1 duża cebula
    40 dag pieczarek
    1 czerstwa bułka namoczona w bulionie i potem osączona
    1 torebka ugotowanego ryżu
    2 jajka
    4 łyżki kaszy manny
    4 łyżki bułki tartej
    Sól lub przyprawa uniwersalna i pieprz mielony kolorowy
    2 szczypty mielonej gałki muszkatołowej
    Sok z połowy cytryny
    Tortownica z kominkiem o średnicy 24 cm. Natłuszczona i oprószona bułką tartą.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki

Pieczeń mięsno – pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z solą i sokiem z cytryny, wrzucić pokrojone pieczarki
    i zblanszować ok. 10 minut, dokładnie osączyć, ja lekko odciskałam w ręku.
    Wystudzić.
    Rozgrzać piekarnik do 180 st.
    Zemleć : mięso, ryż, cebulę i bułkę , przełożyć do miski, dodać pieczarki, jajka, kaszę, bułkę tartą i przyprawy. Wyrobić i przełożyć do tortownicy.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st góra- dół, pod spód postawić blaszkę, bo może wyciekać trochę tłuszczu i piec ok.1 godz, aż ładnie odstanie od boków formy

Porady

Jak piekę wszelkie pieczenie, to wstawiam również do piekarnika naczynie z wodą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Mielenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować