Pieczeń z jejecznym farszem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Bardzo smaczne mięso na ciepło do obiadu jak i zarówno zimna na kanapki.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1 surowe jajko
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka majeranku
    pieprz i sól do smaku
    2 ząbki czosnku

    Farsz:
    4 ugotowane jajka
    pietruszka
    musztarda
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczeń z jejecznym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso mielone 1. Mięso mielone doprawiamy i dobrze wyrabiamy.
  • jajka 2. Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj na tarce.
  • farsz jajeczny 3. Do naszego jajecznego farszu dodaj wszystkie składniki i posiekaną pietruszkę. Wymieszaj.
  • Mięso mielone 4. Mięso mielone rozłóż tworząc płaski prostokąt na foli aluminiowej lub na macie nieprzywieranej.
  • mięso i farsz 5. Na mięso połóż nasz farsz jajeczny i rozłóż go na całości mięsa.
  • pieczeń 6. Następnie delikatnie zwijaj w roladę.
  • Pieczeń 7. Zawiń w folię aluminiowa i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200st. i pieczemy około 60 minut.

Porady

Roladę najlepiej po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić na 15 minut w foli przed podaniem-wtedy ładnie się zahartuje i nie rozwali podczas pieczenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz jajeczny Jajka Mięso mielone Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować