Pieczeń jaglana

0 (0 ocen)

  • 40 min

Coraz częściej zastępuje typowo mięsne dania zdrowszymi, bardziej wegetariańskimi potrawami. Taka pieczeń smakuje wszystkim domownikom i błyskawicznie znika z talerzy.

  • 40 min

Składniki:

  • ok. Szklanka kaszy jaglanej
    20 dag chudej szynki drobiowej
    Cebula
    2 ząbki czosnku
    Mała Papryka czerwona
    Po 2 łyżki natki pietruszki i selera naciowego
    4 jajka
    3 łyżki roztopionego masła
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń jaglana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Szynkę pokrój. Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę..
    Jajka zmiksuj z masłem ; następnie połącz z kaszą, szynką i warzywami. Dopraw solą i pieprzem. Masę przełóż do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy o wymiarach około 10 na 25cm. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu pokrój na plastry. Podawaj jako przystawka albo wegetariańskie danie obiadowe z sałatką i ziemniaczanym puree.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować